Joselito

Przedstawiamy Państwu po raz pierwszy w Polsce wyroby JOSELITO - to co najlepsze w hiszpańskiej kuchni. Ponad stuletnia tradycja i doświadczenie przekazywane z ojca na syna, pozwoliły na osiągnięcie tego, co smakosze i krytycy kulinarni zgodnie okrzyknęli

NAJLEPSZĄ SZYNKĄ NA ŚWIECIE.

 

Wyroby JOSELITO to przykład doskonałej jakości i smaku, a także produkty zdrowe dzięki w 100% naturalnemu procesowi hodowli i produkcji. JOSELITO jest właścicielem stada wyjątkowej rasy iberyjskich świń żyjących na wolności i karmionych żołędziami, trawami i ziołami. Badania naukowe potwierdziły, że dzięki temu produkty te zawierają znaczne ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i naturalnych przeciwutleniaczy, które zmniejszają ryzyko zachorowań na choroby serca i układu krążenia, pomagają zredukować poziom cholesterolu i trójglicerydów oraz przeciwdziałają arteriosklerozie.

Szynka JOSELITO Gran Reserva, to skarb gastronomii, który był wychwalany przez najlepszych i najważniejszych krytyków kulinarnych o znaczeniu światowym. Znana jest w Europie, Azji i Ameryce, gdzie eksportuje się ją do najlepszych restauracji i najlepszych sklepów delikatesowych.

Szefowie kuchni o największej sławie w międzynarodowym środowisku kulinarnym używają tego unikalnego produktu w swoich przepisach, co sprawia, że szynka JOSELITO stała się głównym bohaterem kuchni hiszpańskiej.

 

Jamon Iberico de Bellota JOSELITO Gran Reserva

Jamón Ibérico de Bellota JOSELITO Gran Reserva
szynka cała z kością

około 7kg - 9kg

Jamón z nogi tylnej świni karmionej żołędziami, ziołami i trawami. Tłuszcz złotawy i różowawy o konsystencji miękkiej i mazistej. Mięso w wariacjach tonacji czerwonej z licznymi wtrąceniami błyszczących żyłek tłuszczu, które rozpływają się na podniebieniu. Jego smak jest delikatny, lekko słodki, zaskakujący mazistością i miękkością tłuszczyku wspaniale rozpływającego się w ustach.

Dojrzewanie: 36 miesięcy,
Składniki: Jamón Ibérico de Bellota i sól morska

 

Jamon Iberico de Bellota JOSELITO Gran Reserva

Jamón Ibérico de Bellota JOSELITO Gran Reserva
szynka bez kości

Jamón z nogi tylnej świni karmionej żołędziami, ziołami i trawami. Tłuszcz złotawy i różowawy o konsystencji miękkiej i mazistej. Mięso w wariacjach tonacji czerwonej z licznymi wtrąceniami błyszczących żyłek tłuszczu, które rozpływają się na podniebieniu. Jego smak jest delikatny, lekko słodki, zaskakujący mazistością i miękkością tłuszczyku wspaniale rozpływającego się w ustach.

Dojrzewanie: 36 miesięcy,
Składniki: Jamón Ibérico de Bellota i sól morska

Dostępna:
szynka bez kości cała - ok. 4,5 - 5,5 kg
pół szynki bez kości - ok. 2 - 3,5 kg
krojona w plasterkach - opakowanie 100 gram

 

>Polędwica Lomo Ibérico de Bellota JOSELITO

Polędwica Lomo Ibérico de Bellota JOSELITO

Aromat intensywny i słodki, świeży i z posmakiem papryki pimientón, wzbogacony w naturalnym procesie dojrzewania, przenosi nas na dębowe pastwiska. Konsystencja, delikatna i miękka, jest doskonale kremowa i soczysta. Niezwykła eksplozja smaku delikatnie pieści podniebienie.

Dojrzewanie:
minimum 5-6 miesięcy w naturalnych warunkach. Wędzona w naturalnych kominach węglem i drewnem.
Składniki:
Lomo Ibérico de Bellota, papryka pimientón, czosnek i sól.

Dostępna:
połowa
polędwica krojona w plasterkach - opakowanie 100 gram

 

Salchichón Ibérico de Bellota JOSELITO

Chorizo Ibérico de Bellota JOSELITO

Najsłynniejsza hiszpańska kiełbasa, wytwarzana z najlepszych kawałków mięsa.
Intensywny i soczysty smak oddaje doskonałą harmonię konsystencji mięsa i smaku papryki pimientón. Gdy chorizo kończy swą drogę w naszych ustach nasyca zmysły pozostawiając wrażenie trudne do zapomnienia.

Dojrzewanie:
minimum 5-6 miesięcy w suszarniach i bodegach gdzie produkt nabiera niezwykłego smaku i aromatu.
Składniki:
Chude mięso wieprzowe Ibérico de Bellota, sól, papryka pimientón, czosnek i cukier.

Dostępna:
połowa
krojona w plasterkach - opakowanie 100 gram

 

Chorizo Ibérico de Bellota JOSELITO

Salchichón Ibérico de Bellota JOSELITO

Wytwarzane z najlepszych kawałków mięsa.
Intensywny zapach, bogata i mięsna konsystencja z idealną proporcja tłuszczu, chudego mięsa i delikatnych przypraw.

Dojrzewanie:
Minimum 5-6 miesięcy w suszarniach i bodegach.
Składniki:
Chude mięso wieprzowe Ibérico de Bellota, sól, pieprz i czosnek.

Dostępna:
połowa
krojona w plasterkach - opakowanie 100 gram

 

Sugerujemy krojenie produktów JOSELITO na odpowiednie grubości, dzięki czemu rozwiną one w pełni swój smak i aromat.
grubość plasterków szynki ok. 0,4 mm
grubość plasterków polędwicy ok.0,7 mm
grubość plasterków chorizo ok. 1 mm
grubość plasterków ok. 1 mm

Po wyjęciu z lodówki wędliny te powinny przez ok. 30 minut „pooddychać” aby w pełni ukazały swoje walory smakowe.

Więcej o firmie i produkcji oraz instrukcja jak kroić szynkę w zakładce O producentach