Oli dArbeca

Oli d'Arbeca

Spółdzielnia Camp i secció de crčdit l'Arbequina SCCL skupia ponad 700 producentów oliwek arbekinek z plantacji położonych wokół miejscowości Arbeca, niedaleko Lleidy w Katalonii. Oliwki na plantacjach uprawiane są w sposób naturalny i są ręcznie zbierane z drzewek pod nadzorem i wedle wytycznych inżynierów rolnictwa ze Spółdzielni i komisji przyznających D.O. - Dominación de Origen.

W międzynarodowych konkursach Oliwa Extra Virgen z Cooperativa de Arbeca została uznana za jedną z najlepszych na świecie. Kluczem do sukcesu w osiągnięciu wysokiej jakości i doskonałego smaku są:

  • - ręczny zbiór oliwek i tradycyjne metody produkcji
  • - rygorystyczna kontrola jakości pod nadzorem Kontroli Regulacji Chronionej Denominacji Pochodzenia D.O Garrigues
  • - uprawa wyłącznie gatunku arbequina (arbekina) o bardzo niskiej kwasowości (0,2)
  • - produkcja bez użycia produktów chemicznych, konserwantów i barwników

 

W rezultacie powstała niezwykła oliwa o zielonkawym kolorze i intensywnie owocowym smaku.

Oliwa Extra Virgen jest niezbędnym i podstawowym składnikiem diety śródziemnomorskiej, który obniża poziom cholesterolu, zapobiega chorobom serca i układu krążenia, zawiera witaminy A, D, E, K.

Proponujemy oliwę w trzech pojemnościach:

Oliwa extra virgen z oliwek arbekinek 750ml

Oliwa extra virgen 750 ml
z oliwek arbekinek

D.O. Garrigues

Maksymalna kwasowość 0,2s.
Bez dodatku konserwantów i barwników. Ręcznie zbierane oliwki, tradycyjna uprawa.

 

Oliwa extra virgen z oliwek arbekinek 500ml

Oliwa extra virgen 500 ml
z oliwek arbekinek

D.O. Garrigues

Maksymalna kwasowość 0,2s
Bez dodatku konserwantów i barwników. Ręcznie zbierane oliwki, tradycyjna uprawa.

 

Oliwa extra virgen z oliwek arbekinek 500ml

Oliwa extra virgen 500 ml
z oliwek arbekinek

D.O. Garrigues

Maksymalna kwasowość 0,2s.
Bez dodatku konserwantów i barwników. Ręcznie zbierane oliwki, tradycyjna uprawa.

 

Oliwa extra virgen z oliwek arbekinek 750ml

AME - oliwa z oliwek Extra Virgen

OLIWA Z DUSZĄ

Najwyższej jakości oliwa z oliwek Ame o doskonale zrównoważonym smaku, intensywnym kolorze i aromacie zielonych owoców i świeżo ściętej trawy.
Stworzona dla najbardziej wymagających konsumentów po latach poszukiwania smaku doskonałego.
Łączy w sobie zalety najlepszych oliwek z basenu morza Śródziemnego.

Koroneikii: odmiana grecka. Intensywna z delikatnymi aromatami zielonych owoców.
Cobrançosa: z Portugalii. Pełna smaku z  trawiastymi i  owocowymi nutami.
Arbequina: odmiana hiszpańska. Arbequina nadaje oliwie harmonii i delikatności dzięki swym słodkoowocowym nutom.
Frantoio: odmiana włoska. Elegancka, mocna i złożona